Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Nieuwe achtbaan Parc Astérix wordt spinning coaster

21-04-2024, 16.20 uur

In Parc Astérix worden voorbereidingen getroffen voor de komst van een spinning coaster. Het Franse pretpark maakte eerder bekend in 2025 weer een nieuwe achtbaan toe te zullen voegen, de negende in het park. De attractie blijkt afkomstig te zijn van de Duitse leverancier Gerstlauer.

Bij het bouwterrein zijn doeken opgehangen met een ontwerp. Het gaat om een familieachtbaan met draaiende karretjes, waarin de passagiers tegenover elkaar zitten. Een soortgelijke coaster staat sinds 2011 in het Belgische pretpark Plopsa Coo onder de noemer Vicky The Ride.

"Hier in 2025: een nieuwe attractie", staat op de bouwschuttingen. "Onze excuses voor het ongemak." De tekening maakt melding van Garage Pocatalitix. Pocatalitix is de Franse benaming van het personage Krukaspoelix, een wagenhandelaar uit de stripverhalen van Asterix en Obelix.

Strijdwagens
De karretjes zullen ogen als tollende strijdwagens. Op de bewuste locatie was tot eind vorig jaar oldtimerbaan Nationale 7 te vinden. Parc Astérix werkte eerder samen met Gerstlauer voor familieachtbaan Pégase Express, geopend in 2017.







Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be