Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Dodelijk ongeluk: vrouw (27) vliegt uit kermisattractie in Frankrijk

22-04-2024, 11.38 uurBeeld: Vidéo de Tatane e.a.

Een 27-jarige vrouw is om het leven gekomen bij een ongeluk met een kermisattractie in Frankrijk. Het slachtoffer maakte afgelopen weekend een ritje in de Roller Bowl, een kantelende draaischijf met draaiende gondels voor drie personen. Ze vloog uit het bakje.

Dat gebeurde zaterdagavond in de stad Blois, gelegen in de regio Centre-Val de Loire. In de nacht van zaterdag op zondag is de kermisbezoeker in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen. Onderzoek moet uitwijzen hoe het ongeval kon gebeuren.

Passagiers zitten normaal gesproken vast met een veiligheidsbeugel. De exploitant is na het voorval aangehouden om verhoord te worden door de politie. Nabestaanden hebben aangifte gedaan van doodslag. Volgens de gemeente voldeed de attractie wel aan de wettelijke veiligheidseisen.

NFL
Roller Bowl staat in het teken van de Amerikaanse National Football League (NFL). Het evenement in Blois duurt van zaterdag 30 maart tot en met zondag 21 april. Gisteren bleef de kermis dicht vanwege het dodelijke drama. De attractie in kwestie is verzegeld. Er staan hekken omheen.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be